Sieťky na okná - ceny, typy a farebné možnosti



Sieťky na okná vyrobené z kvalitných komponentov sú dôležitou súčasťou našich domovov. Patria k nim rôzne prevedenia sieťok proti hmyzu od základných pevných sieťok až po najkvalitnejšie PLISSE sieteprevedenie.


Poďme si predstaviť možnosti, aké má zákazník:

Jedná sa o klasický pevný rám, sieťky na okná sú najčastejším riešením pre túto klasickú sieť. Zákazník by sa mal vždy informovať  dodávateľa, z akých komponentov je sieť zhotovená. Totižto veľa neserióznych firiem príde, zameria a vyrobí a osadí vám sieť takú, akú uzná za vhodné. Ak ste sa neinformovali čo je to za sieť pri zameraní, môže sa vám stať že vám technik prinesie nejaký rám, ktorý už pri prvotnom pohľade nevyzerá ako hotový produkt, v tom lepšom prípade vám sadne aspoň na okno. Najhoršia možnosť, ktorej sa snažte vyvarovať sú technické parametre sieťky:
  • "Valcovaný hliník" (1mm hliníkový plech je tak labilný, že si môžete pokojne objednať plastové rámy...) Bežne používaný a oveľa kvalitnejší je extrudovaný 2mm hliník.
  • "Sieťku je potrebné na zimu odložiť" (kvalitná sieťovina je vyrobená zo sklo textilného pogumovaného vlákna, takže nie je potrebné sieťku na zimu skladať z okna)
  • "Vonkajšie plastové rohy" (viditeľné plastové rohy kazia celý dojem zo sieťky, po čase viditeľný plast zožltne a pri skladaní rámu siete často krát praskne a sieť je následne nepoužiteľná) Sieťka na okná sú spájané v 45 stupňovom reze s vnútornými rohovníkmi.
Pri samotnom výbere dbajte na tieto základné zásady, vždy si preverte u technika, čo vám vlastne prinesie, aký materiál.


Sieťka na okno renolit zlatý dub

Sieťka na okno renolit svetlý dub


Ďalšie možnosti sieťok na okná:

Sieťky proti hmyzu rolovacie okenné pozrite si produkt na tejto stránke, o nich sa zmienim nabudúce.


Sieťky na okná, ceny: Pevná sieť na okná vychádza v priemere 25€ za m2 v základnom prevedení (biela, alebo tmavohnedá), v prípade ak si zákazník vyberie v drevo imitácii, prípadne v striekaní do stupnice RAL, musí počítať s príplatkom 30% k základnej cene. Toto sú ceny u našej firmy so zameraním, dopravou aj montážou v rámci BA a TT kraja.




Sieť proti hmyzu biely rám
Sieť proti hmyzu striekanie do stupnice RAL