Vonkajšie žalúzie, dizajnové a cenovo dostupné riešenie pre každého

Vonkajšie žalúzie predstavujú jednu z najbežnejších a najdostupnejších foriem tienenia. Inštalujú sa na okenné rámy z vonkajšej strany, a týmto spôsobom zabraňujú unikaniu tepla z budov. Exteriérové žalúzie zaisťujú ochranu pred slnkom, nepriaznivým počasím a vonkajším hlukom, dokonca je nimi možné i čiastočné regulovanie klímy. Výhodou vonkajších žalúzií je možnosť použitia aj na veľkorozmerné plochy. Ako i pri iných technikách tienenia, aj pri žalúziách je veľký výber materiálu, či farebného prevedenia, ktorým možno docieliť atraktívny, elegantný a vkusný dojem. Vonkajšie žalúzie sú okrem svojej využiteľnosťou a praktickej stránky napokon aj cenovo prijateľným produktom oproti vysokému dizajnovému efektu, ktorý vznikne po namontovaní a Váš dom alebo byt tak dostane úplne iný, moderný a dizajnový vzhľad.  Určite je však vhodné nechať si poradiť skúsených odborníkov Bez hmyzu SK a mať tak záruku kvalitného produktu s dlhodobou životnosťou.


Japonské steny ako ich nepoznáme



Originálnym a efektným typom tieniacej techniky sú tzv. japonské steny – textilné posuvné panely. Predstavujú modernejšiu a dekoratívnejšiu alternatívu závesov. Veľkou výhodou japonských stien je bezproblémové tienenie veľkých plôch, rovnako sa dajú použiť na optické rozdelenie priestoru na menšie plochy. Výber tkaniny je rôznorodý, od farieb, vzorov, materiálov, priehľadností atď. Ide o veľmi atraktívny doplnok, pri ktorom platí, že i s minimálnym zásahom do domácnosti je možné docieliť maximálny výsledok. Štýly japonských stien sú rozmanité, od čistého minimalizmu, cez geometrickú grafiku, až po secesný dekorativizmus. Pri japonských stenách sa väčšinou preferujú vzory a farby na látkach, pretože dodávajú i strohému interiéru šmrnc. Jednoduchým spôsobom sa dá docieliť exkluzívny dojem a posunúť tak celkový dizajn bytu do iného levelu. Skúsená firma, ktorá ponúka japonské steny Vám ochotne navrhne nespočetne veľa kombinácií panelov, či už sa jedná o ich počet na jednotlivé okná alebo dvere, rôzne veľkosti, šírky až po dizajnové kombinácie rôznych vzorov.


Garážové brány, ceny a možnosti použitia



Moderné technologické postupy a inovácie na trhu zašli až tak ďaleko, že je možné prispôsobiť si napríklad aj garážovú bránu k dizajnu domu. Výrobcovia tak ponúkajú originálny vzhľad, na základe širokého spektra použitých materiálov, farieb či spôsobov vyhotovenia. Vysoká kvalita sa považuje za samozrejmosť a do popredia sa dostáva vizuálna stránka (nielen) garážových brán. Dôraz sa stále viac presúva sa estatično a architektonickú jednotu celku. Pri garážových bránach može byť i samotné vyhotovenie otvárania pútavou záležitosťou. Na trhu sa v súčasnosti objavujú varianty brán akceputujúce špecifické požiadavky zákazníkov, ako napríklad posuvné brány do strany. Navyše, brány zaberajú minimum miesta, teda je možné úplné využitie celého priestoru garáže. Zabezpečená je i maximálna spoľahlivosť, ktorá zaručuje otvorenie aj pri výpadnu elektriny. Vysokokvalitné  prevedenie materiálov so zateplením garantujú vysoké izolačné a zvukové vlastnosti, kde spolu s kvalitnou celohliníkovou konštrukciou získate vysoký komfort pri používaní garáže na akékoľvek účely. Montáž garážovej brány si vyžaduje vysokoprofesionálny prístup a špeciálne vyškolených montérov od spoľahlivého dodávateľa, aby Vaša brána fungovala bez problémov čo najdlhšie.






Látkové rolety pre okná či zimné záhrady




Tak ako okná, rovnako aj zimné záhrady si žiadajú oživiť veľké sklenné plochy, jednak proti slnku aby sme si komfortne vychutnávali zimnú záhradnu v letných horúcich mesiach, ale aj proti svetlu, keď potrebujeme zabezpečiť súkromie od pohľadov z okolia. Látkové rolety sú jednou z ideálnych možností, ako prekvapiť návštevu zmenou dizajnu záhrady, ale aj samého seba. Rozmanitý vzorkovník látkových roliet ponúka možnosti, akopremeniť Vašu záhradu na útulnú miestnosť, kde si v lete môžete vychutnávať rannú kávičku ako vo svojej obývačke. Látkové rolety je možné si zvoliť dvoch variant priehľadnosti, celotianiacu-zadná strana látky je pogumovaná a neprepúšťa svetlo, alebo bežnú látku, ktorá tieni, ale prepúšťa aj po zatiahnutí rolety minimum svetla. Využíva sa veľmi často ak potrebujete dosiahnúť efekt súkromia, súčastne s prenikaním vonkajšieho svetla. Dlhoročný predajca vie, ktoré látky sú najkvalitnejšie, ktoré sa nekrčia a ani po rokoch sa boky rolety nezačnú strapkať, lebo je použitá najkvalitnejšia technológia zalepenia hrán látky. Kvalitné látkové rolety tak ako pre okná a dvere,  sú určite zaujímavým riešením pre zimné záhrady alebo akékoľvek iné priestory vo Vašom dome alebo byte. Vyberajte si vždy len overeného a kvalitného dodávateľa tieniacej techniky.

Pár inšpirácii po montáži kvalitných látkových roliet:




Tieniaca technika, rôzne ceny - rôzni predajcovia


Tieniaca technika, rôzne ceny - rôzni predajcovia

Tak ako je sortiment tieniacej techniky veľmi rozmanitý, tak sú rozmanité aj ponuky a ceny dodávateľov. Mnohí predajcovia lákajú zákazníkov na podozrivo nízke ceny, ktoré niekedy overenému a dlhoročnému predajcovi nestačia ani na nákup materiálu. 

Ako by nemala vyzerať "KVALITNÁ" žalúzia...



Pre zákazníka by mal byť doležitý fakt, že ak dlhoročný výrobca nevie dať zaujímavú ponuku oproti inému predajcovi, tak bude niekde háčik.  Aky bol predajca dlhoročný tak musí mať kvalitné referencie a veľký počet spokojných zákazníkov. A to samozrejme nejde bez najkvalitnejšieho materiálu a jednotlivých komponentov. A práve kôli tomuto sa na trhu objavujú predajcovia, ktorí sa snažia presvedčiť zákazníka, že aj menej kvalitný materiál vydrží ako kvalitný, alebo že plastové alebo plechové profily sú rovnako pevné ako celohliníkové. Veľmi citlivou témou je luxusná tieniaca technika ako napríklad bambusové žalúzie, rôzne interiérové rolety alebo vonkajšie žalúzie, kde v prvom rade je dôležité vsadiť na overeného dodávateľa, ktorý Vám garantuje najlepšiu cenu a nie iba výhodnú cenovú ponuku, ktorú po zameraní bude umelo navyšovať nezmyselnými argumentami aby dosiahol konečnú cenu minimálne takú ako kvalitný a spoľahlivý dodávateľ tieniacej techniky.

Kvalitné žalúzie potešia vždy a za každých okolností....